Ingredienser

4 portioner

6 medelstora potatisar av fast sort, t.ex. Svegro Kokpotatis
2 msk ekologisk kallpressad rapsolja
2 krm salt
1 kruka Grönkål, skuren med stjälkar
1 kruka Krasse, skuren med stjälkar
1 röd paprika, urkärnad och skuren i ringar
100 g hård getost, hyvlad
nymald svartpeppar

Vitlöksgräsolja:
2 dl ekologisk kallpressad rapsolja
1 kruka Vitlöksgräs, grovhackad

Börja med vitlöksgräsoljan. Häll oljan i en matberedare och tillsätt vitlöksgräset. Mixa tills vitlöksgräset
är finfördelat och oljan grön. Förvara olja som blir över i en glasburk i kyl. Oljan håller ca 1 vecka. Sätt ugnen på 250°. Hyvla potatisen med skal i riktigt tunna skivor. Använd gärna en mandolin. Lägg ut potatisskivorna omlott tätt intill varandra till två runda pizzabottnar (ca 20cm i diameter) på lätt oljat bakplåtspapper på en plåt. Pensla med 1 msk olja och strö över 1 krm salt på varje botten. Grädda i mitten av ugnen 10 min. Förbered resten under tiden. Hacka grönkålen och hälften av krassen. Blanda det hackade med 2msk av vitlöksgräsoljan och massera in den. Lägg blandningen på bottnarna och fördela paprikaringarna och osten över. Grädda ca 7 min tills potatisen är mjuk, känn med sticka. Ta ut pizzorna och ringla över vitlöksgräsolja. Mal över peppar och lägg på resten av krassen.