Ingredienser

4 portioner som tillbehör

1 kg Svegro Kokpotatis
1 tsk salt
1 kruka Grönkål, grovt skuren

Sardelldressing:
2 äggulor
1 msk färskpressad citronjuice
6 sardell filéer
1 dl mild olivolja
1 dl rapsolja, rumstempererad
2 msk gräddfil
ca 1 msk vatten
salt
nymald svartpeppar

Koka potatisen med skal i saltat vatten i en kastrull under lock tills den är mjuk. Häll av vattnet och låt potatisen ånga. Mixa äggulor, citronjuice och sardeller till dressingen med en stavmixer. Häll i oliv- och rapsoljan i en tunn stråle och fortsätt mixa tills dressingen får en tjock konsistens. Rör ner gräddfilen. Späd med lite vatten för en lite rinnigare konsistens. Mixa lite till. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite mer citronjuice. Bryt den kokta potatisen i bitar och lägg dem på ett fat med grönkålen. Ringla över sardelldressing och dra några varv med pepparkvarnen. Potatissalladen passar utmärkt till grillat kött, kycklingrätter och sk, t ex stekt lax.

Tips. Får du sardelldressing över använd den som dressing till en grönsallad.