Ingredienser


4 portioner

 

¾ dl vit quinoa

2 krukor Grönkål

1 kruka Salvia, plockade blad

2 msk olivolja

8 plommontomater, gärna lite större

2 dl kvarg

50 g parmesanost, riven

salt

nymald svartpeppar

1 förp mozzarellaost (290 g), grovriven

 

Till servering:

900 g Finpotatis Amandine, skalad

ev grönsallad

Koka quinoan i 1 ½ dl lättsaltat vatten i en kastrull under lock på medelvärme ca 15 min. Låt quinoan svalna. Skär av det mesta av stjälkarna på grönkålen. Lägg ner grönkålen i lättsaltat kokande vatten i en kastrull och koka den hastigt. Häll av vattnet och krama ur allt vatten ur grönkålen. Fräs grönkål och salvia i olja i en stekpanna någon minut. Lägg över på en tallrik och låt svalna. Dela tomaterna och gröp ur dem. Strö ca ¼ tsk salt inuti tomaterna. Ställ dem i en ugnssäker stekpanna eller form. Sätt ugnen på 225°. Mixa grönkål och salvia med kvarg, parmesanost och quinoa till en slät och tjock sås. Smaka av med salt och peppar. Fyll tomaterna med quinoa- och grönkålssåsen. Toppa med riven mozzarella och gratinera i mitten av ugnen ca 20 min. Koka potatisen under tiden. Servera de fyllda tomaterna med potatisen och eventuellt en grönsallad.