Ingredienser


4-6 portioner som tillbehör.

 

2 dl röd quinoa

1 röd chili, tunt skivad

4 msk olivolja, extra vergine

1 msk färskpressad citronsaft

½ dl färsk gräslök, skuren

Flingsalt

Nymald svartpeppar

1 kruka Grönkål, skuren

1 kruka Svartkål, skuren

1 kruka Tatsoi, skuren

2 avokado, skalade, urkärnade och klyftade

Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen (med ½ tsk flingsalt och ej med buljong om det står). Lägg upp den kokta quinoan på en bricka eller stort fat och sprid ut den jämnt med en gaffel så svalnar den fortare. Blanda quinoa, chili (spara några till dekoration), olja, citronsaft och gräslök i en skål. Smaka av med flingsalt och peppar. Blanda quinoasalladen med kålen och hälften av avokadon. Lägg resten av avokadon ovanpå. Dekorera med chili och några hela blad från kålen.