Ingredienser

4 portioner

1 dl quinoa, okokt
1 gul lök, hackad
3 vitlöksklyftor, skalade och tunt skivade
2 chili serrano, fint hackade (med eller utan kärnor), justera mängden efter styrka och smak
1 tsk gurkmeja
1 l kycklingbuljong
2 potatisar, skalade och tärnade
2 sötpotatisar, skalade och tärnade
200 g majs
1 gul paprika, tärnad
1 kruka dragon, skuren
1 kruka dill, skuren
2 msk färsk citrontimjan, skuren
Saften samt rivna skalet av en citron
Salt
2 msk olivolja

Skölj quinoan tills vattnet är klart. Stek lök, vitlök, chili serrano och gurkmeja i olivolja tills löken är glasaktig, på svag värme.
Tillsätt kycklingbuljongen och koka upp med potatis och sötpotatis. Låt koka i 10 minuter. Tillsätt majs och paprika och koka i ytterligare 10 minuter. Häll i örterna, rör om och servera. Ringla över lite olivolja och dekorera med örter.