Ingredienser


4 portioner

1. Gröna blad
2 krukor Röd & Grönsallat,
delade i bitar
1 kruka Koriander
1 kruka Vitlöksgräs (Kinesisk gräslök)
eller Gräslök, fint skuren

2. Matig bas
400 g Svegro Finpotatis Cherie
1 kg räkor med skal, skalade
4 kokta ägg, skalade och delade

3. Grönsaker
250 g färsk grön sparris, kokt
2 avokado, skalade, urkärnade
och i klyftor
250 g cocktailtomater, i klyftor

4. Smaksättning
Het Gräslöksolja
1 jalapeno, urkärnad och finhackad
4 msk risvinäger
2 msk fint skuren Gräslök
1 vitlöksklyfta, skalad och finhackad
1 tsk flingsalt
4 msk avokadoolja eller olivolja

5. Topping
1 msk sesamfrön, rostade

Koka potatisen i saltat vatten i en kastrull på svag värme 15-20 min. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av. Bryt av den nedersta delen av sparrisen. Koka sparrisen i lättsaltat vatten 3-4 min. Mixa jalapeno, risvinäger och hälften av Gräslök till gräslöksoljan i en mixer. Tillsätt övriga ingredienser och mixa lite till. Skala och skär potatisen i skivor. Blanda potatis, Vitlöksgräs och gräslöksoljan i en bunke.

Fördela sallaten och Koriandern i fyra skålar. Lägg upp potatis, räkor, ägg, sparris, avokado och tomater i högar på de gröna bladen. Toppa med sesamfrön.