Hoppa till huvudinnehållet
Poké bowl med räkor och avokado
Spara receptet

Poké bowl med räkor, avokado, ägg och het gräslöksolja

45min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 2 krukor plocksallat 
  • 1 kruka koriander
  • 1 kruka gräslök
  • 400 g potatis
  • 1 kg räkor
  • 4 kokta ägg
  • 250 g färsk grön sparris
  • 2 avokado
  • 250 g cocktailtomater

Het Gräslöksolja:

  • 2 msk fint skuren gräslök
  • 1 jalapeño
  • 4 msk risvinäger
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk flingsalt
  • 4 msk avokadoolja eller olivolja

Topping:

  • 1 msk sesamfrön

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Skala potatisen.
  2. Koka potatisen i saltat vatten i en kastrull på svag värme 15–20 min.
  3. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av.
  4. Hårdkoka äggen.
  5. Bryt av den nedersta delen av sparrisen.
  6. Koka sparrisen i lättsaltat vatten 3–4 min.
  7. Hacka gräslöken fint.
  8. Kärna ur och hacka jalapeño fint.
  9. Skala och hacka vitlöksklyftan fint.
  10. Mixa jalapeño, risvinäger och hälften av Gräslök till gräslöksoljan i en mixer.
  11. Tillsätt övriga ingredienser och mixa lite till.
  12. Skala och skär potatisen i skivor.
  13. Blanda potatis, Gräslök och gräslöksolja i en bunke.
  14. Dela sallatsbladen i bitar.
  15. Plocka korianderbladen.
  16. Skala räkorna.
  17. Skala de kokta äggen.
  18. Skala och dela avokado.
  19. Dela tomaterna.
  20. Fördela sallaten och Koriandern i fyra skålar.
  21. Lägg upp potatis, räkor, ägg, sparris, avokado och tomater i högar på de gröna bladen.
  22. Rosta sesamfrön i torr stekpanna.
  23. Toppa med sesamfrön.
Har du testat receptet än?

Betygsätt receptet

Grönkål- och morotssallad med rostade pinjenötter

SVÄNG IHOP EN SALLAD

Det finns nästan inget som överträffar en riktigt god sallad. Den är mångsidig och hälsosam och går att variera i oändlighet med olika ingredienser och dressingar. En sallad kan vara en lätt måltid på en varm sommardag eller en matig rätt på vintern. Den kan vara sidekick eller huvudnummer och passar både till lunch och till middag.

Till våra tips
Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus