Ingredienser

4 portioner som tillbehör.

 

1 kg Cherie finpotatis

1 ½ tsk salt

2 krm nymald svartpeppar

2 krukor Grönkål, skurna

50 g smör

Skala och grovriv potatisen på en handduk. Krydda med salt och peppar och blanda runt. Gör som en boll av potatisen och vrid ur vätskan med hjälp av handduken. Blanda i grönkålen och vrid om en gång till. Hetta upp en stekpanna och tag lite av smöret och en fjärdedel av potatisen och lägg i pannan. Platta ut potatisen med hjälp av en stekspade. Stek på medelvärme 6-7 min på varje sida. Vänd rårakan med hjälp av ett lock eller en tallrik. Tillsätt mer smör när du vänder på rårakan. De ska bli genomstekta, frasiga och gyllenbruna. Upprepa tills all potatis är stekt. Håll rårakorna varma i ugnen på 75°.