Ingredienser

4 portioner

1 kruka Röd Mangold, hackad
1 kruka Svensk Rucola, hackad
8 ägg
1 tsk flingsalt
1 tsk chiliflakes
150 g chèvre
30 g smör

Knäck äggen i en bunke. Tillsätt salt och chiliflakes och vispa lätt med en gaffel. Blanda ner mangold och rucola i äggblandningen. Skär osten i 4 skivor. Smält hälften av smöret i en stekpanna och häll i äggsmeten. Fördela ostskivorna på smeten. Strö eventuellt över lite smulad chiliflakes på osten. Stek 3-5 min på medelvärme tills kanterna på frittatan stelnat och smeten fortfarande är lite rinnig i mitten. Lossa kanterna på frittatan från stekpannan med hjälp av en stekspade. Tag stekpannan från värmen. Vänd frittatan med hjälp av en tallrik eller ett plant lock. Ställ tillbaka stekpannan på värmen och smält resten av smöret. Låt frittatan glida ner i pannan och stek undersidan 1-2 min. Stjälp upp frittatan på en skärbräda och låt svalna något.

Servera din Röd Mangold- och Rucolafrittata med en grönsallad.