Ingredienser


4 portioner

1-2 krukor Plocksallat
2 Morötter, skalade och tunt hyvlade
300 g skinn- och benfri kallrökt lax, grovstrimlad
2-3 msk kapris
4 msk pinjenötter, rostade

Bladpersilje- och mathavresallad:
2 dl mathavre
2 krukor Bladpersilja, finhackade (spara ½ kruka hela blad till dekoration)
2 vitlöksklyftor, skalade och finhackade
2 msk färskpressad citronsaft
1 liten fänkål (ca 200 g), tunt skivad
3 msk olivolja
flingsalt
nymald svartpeppar

Koka mathavren till salladen enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna. Blanda mathavre, persilja, vitlök, citronsaft, fänkål och olja i en bunke. Smaka av med salt
och peppar. Skär plocksallaten grovt och fördela i fyra skålar. Lägg bladpersilje- och mathavresalladen i högar i skålarna. Fördela resten av ingredienserna på sallaten. Krydda laxen med lite peppar och dekorera salladen med persiljeblad.