fbpx

Ingredienser

2 bröd
1 liter vetemjöl special
1/2 msk salt
1/2 pkt jäst
1/2 liter ljummet vatten
20 blad färsk Salvia
3 msk olivolja
Flingsalt

Blanda jästen med lite av vattnet så att jästen löser sig, tillsätt därefter resten av vattnet, mjölet och saltet. Arbeta degen på hög hastighet i degblandare ca 10-15 minuter, eller för hand cirka 20 minuter tills du känner att degen bjuder på motstånd. Degen är färdigarbetad när du kan trycka lätt med fingret på degen och den sakta går tillbaka.mTäck bunken med en handduk och låt jäsa i en timme. Sätt ugnen på 200 grader.
Häll olivolja i två långpannor,dela degen i två delar och tryck ut degen tunt. Blanda salviabladen medolivolja, tryck ner salvian i degen och strö över flingsalt.
Låtbrödet jäsa på plåten 20 minuter med en bakhandduk över.
Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter tills brödet har fått en fin skorpa.
Tips: Brödet blir lika gott med rosmarin.