Ingredienser


4-6 portioner som tillbehör.

 

1 kg Amandine Finpotatis, kokt

2 krukor Svartkål, skurna

 

Mejramspesto:

½ dl solrosfrön

2 vitlöksklyftor, skalade

2 krm salt

2 krukor Mejram, skurna

1 kruka Persilja, skuren

2 msk färskpressad citronsaft

50 g Västerbottensost, riven

4 msk olivolja

Salt

Nymald svartpeppar

Stöt solrosfröna till en smet i en stor mortel. Tillsätt vitlök och salt och mortla samman. Blanda ner mejram och persilja och fortsätt att mortla. Tillsätt citronsaft och ost och mortla samman. Rör ner oljan och smaka av med salt och peppar. Alternativt kör allt i en mixer och droppa i oljan på slutet. Skala och skiva potatisen och blanda med mejramspeston och svartkålen i en skål.

Upptäck Svegro Finpotatis.
svegro-jordkallare-webbhead2