Snabb grönsakssoppa med tortellini och Örtpesto
Ingredienser
4 personer
1 liten purjolök
1 liten zucchini
I vitlöksklyfta
150 g haricots vertes
1 msk olivolja
1 liter grönsaksbuljong
250 g färsk tortellini med ostfyllning
1 förpackning cannelinibönor (400 g)
2 dl gröna ärtor
1 förpackning Svegro Örtpesto
Gör såhär
En soppa som är riktigt matig tack vare färsk tortellini, bönor och ärtor, smaksatt med Örtpesto – ingen kommer lämna middagsbordet hungrig.
1. Ansa purjolöken, dela den på längden, skölj den längs med bladen och skiva den. Skölj zucchinin och skär den i kvartar. Skölj haricots vertsen och dela dem i bitar. Skala och finhacka vitlöksklyftan.
2. Fräs allt i någon minut i olivoljan i en stor kastrull eller gryta. Häll på buljongen och låt koka upp.
3. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Lägg i pastan i den kokande buljongen och låt koka i enlighet med anvisningarna på förpackningen. Lägg i ärtor och bönor när 1 minut av koktiden återstår. Koka upp, rör i hälften av Örtpeston, häll upp i skålar och servera tillsammans med resterande Örtpesto.