fbpx

Ingredienser

4 personer

 

1 liten purjolök

1 liten zucchini

I vitlöksklyfta

150 g haricots vertes

1 msk olivolja

1 liter grönsaksbuljong

250 g färsk tortellini med ostfyllning

1 förpackning cannelinibönor (400 g)

2 dl gröna ärtor

1 förpackning Svegro Örtpesto basilika

 

En soppa som är riktigt matig tack vare färsk tortellini, bönor och ärtor, smaksatt med pesto – ingen kommer lämna middagsbordet hungrig.

1. Ansa purjolöken, dela den på längden, skölj den längs med bladen och skiva den. Skölj zucchinin och skär den i kvartar. Skölj haricots vertsen och dela dem i bitar. Skala och finhacka vitlöksklyftan. 

2. Fräs allt i någon minut i olivoljan i en stor kastrull eller gryta. Häll på buljongen och låt koka upp. 

3. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Lägg i pastan i den kokande buljongen och låt koka i enlighet med anvisningarna på förpackningen. Lägg i ärtor och bönor när 1 minut av koktiden återstår. Koka upp, rör i hälften av peston, häll upp i skålar och servera tillsammans med resterande pesto.