Ingredienser


Stuvning:

8 blad Kaskadsallat

1 dl crème fraiche

3 dl vispgrädde

1 kruka Vitlöksgräs (Kinesisk gräslök), finskuren

Salt

 

Stekt biff:

600 g hängmörad biff, i bit

Flingsalt

Nymald svartpeppar

1 msk klarat (skirat) smör eller matolja

Sätt ugnen på 100°. Krydda biffen med salt och peppar. Hetta upp en panna och lägg i fettet, bryn biffen runt om. Lägg den sedan i en ugnssäker form och baka färdigt i mitten av ugnen till en innertemperatur på 52°. Låt biffen vila ca 10 min innan den skärs upp i skivor. Strimla sallaten. Koka ihop crème fraiche och grädde i en kastrull tills ca 2 1⁄2 dl återstår. Tillsätt sallat och Vitlöksgräs. Smaka av med salt och servera till den stekta biffen.

Tips: För mindre rött kött tillaga till 56° innertemperatur.

Visste du att: Den Vitlöksgräs även brukar kallas Kinesiska gräslök och har en mild vitlökston och är ofta grövre i stråna än den vanliga gräslöken. Svegros Vitlöksgräs är alltid odlad i Sverige och dessutom helt ekologisk. Kan även användas istället för ramslök.

Recept av Thomas Sjögren, Årets kock 2015.