Stuvad sallat med Vitlöksgräs och stekt biff
Ingredienser
Stuvning:
8 blad Plocksallat
1 dl crème fraiche
3 dl vispgrädde
1 kruka Vitlöksgräs (Kinesisk gräslök), finskuren
Salt
Stekt biff:
600 g hängmörad biff, i bit
Flingsalt
Nymald svartpeppar
1 msk klarat (skirat) smör eller matolja
Gör såhär
Sätt ugnen på 100°. Krydda biffen med salt och peppar. Hetta upp en panna och lägg i fettet, bryn biffen runt om. Lägg den sedan i en ugnssäker form och baka färdigt i mitten av ugnen till en innertemperatur på 52°. Låt biffen vila ca 10 min innan den skärs upp i skivor. Strimla sallaten. Koka ihop crème fraiche och grädde i en kastrull tills ca 2 1⁄2 dl återstår. Tillsätt sallat och Vitlöksgräs. Smaka av med salt och servera till den stekta biffen.
Tips: För mindre rött kött tillaga till 56° innertemperatur.
Visste du att: Den Vitlöksgräs även brukar kallas Kinesiska gräslök och har en mild vitlökston och är ofta grövre i stråna än den vanliga gräslöken. Svegros Vitlöksgräs är alltid odlad i Sverige och dessutom helt ekologisk. Kan även användas istället för ramslök.
Recept av Thomas Sjögren, Årets kock 2015.