fbpx
Supersnabb vegetarisk lasagne med Örtpesto Basilika

Supersnabb vegetarisk lasagne med Örtpesto Basilika

Ingredienser

4 personer

6 stora tomater
2 morötter
500 g cottage cheese
150 g riven smakrik ost
1 förpackning färdig tomatsås à 500 g
250 g färska lasagneplattor
1 burk Svegro Örtpesto Basilika
1 krm salt
1 krm svartpeppar


Gör såhär

Sätt ugnen på 225 grader. Skiva tomaterna. Skala morötterna och riv dem. Blanda cottage cheese med hälften av osten, salt och peppar. Bred ut lite av tomatsåsen i botten av en ugnssäker form (ca 20 x 30 cm). Varva sedan lasagneplattor med pesto, tomatskivor, morot, tomatsås och cottage cheese blandning; toppa det översta lagret plattor med pesto och tomatskivor. Strö över resten av den rivna osten och tillaga i mitten av ugnen i 25–30 minuter.