Ingredienser

4 portioner

2 gula lökar, skalade och hackade
2 stjälkar bladselleri, tunt skivade
1-2 röda chili, urkärnade och finhackade eller 1-2 tsk chiliflakes
1 kruka Citronmålla, hackad med stjälkar
1 msk ekologisk kallpressad rapsolja
2 burkar svarta bönor (à 400g), sköljda
1 tsk chipotlepulver
1 burk krossade tomater (400g)
½ tsk hela kumminfrön
3 dl vatten
1 tsk kakaopulver eller 2 rutor
mörk choklad (80%), grovhackad
1 tsk salt
nymald svartpeppar

Topping:
1 kruka Koriander, plockade blad
matyoghurt
kakaonibs

Fräs lök, selleri, chili och citronmålla i olja i en gryta några minuter. Ta grytan från värmen. Rör ner
bönor, chipotlepulver och krossade tomater. Rosta kumminfröna i en torr och het stekpanna. Stöt dem sedan i en mortel. Tillsätt kummin och vatten i grytan. Låt koka upp och sjud sedan ca 10 min med lock. Blanda i kakaopulver och salt. Smaka av med peppar. Servera soppan i skålar och toppa med koriander, yoghurt och kakaonibs.