Ingredienser


4 portioner

 

4 kycklingfiléer, gärna ekologiska

1 tsk salt

½ msk chiliflakes

1 kruka Mejram, hackad

1 kruka Tatsoi

2 tomater, skivade

100 g chèvre, skivad

4 msk olivolja

 

Till servering:

900 g Finpotatis Cherie

grönsallad

Sätt ugnen på 180°. Skär ett djupt snitt längs med kycklingfiléerna. Krydda i öppningen på filéerna med hälften av saltet, chiliflakesen och mejramen. Skär av den nedersta delen av tatsoien. Fyll filéerna med tatsoi, tomatskivor och chèvre. Ringla 1 msk olja i en ugnssäker form och lägg kycklingfiléerna i formen. Ringla 3 msk olja över filéerna och strö över resten av saltet, chiliflakesen och mejramen. Tillaga i mitten av ugnen ca 30 min tills filéerna är genomstekta. Koka potatisen under tiden. Servera kycklingen med potatisen och en grönsallad.