Ingredienser

4 portioner

300 g tofu
2 msk ljus soja
1 vitlöksklyfta, skalad och tunt skivad
2-3 msk sesamfrö
2 msk olja
1 liter grönsaksbuljong
30 g färsk ingefära, tunt strimlad (3-4 msk)
200 g kokta kikärtor
2 krukor Tatsoi
ca 2 msk ljus soja
pressad saft av 2 lime
1-2 röda chili, tunt skivad
1 kruka Koriander, grovhackad

Skär tofun i skivor och marinera dem i sojan och vitlöken 10-15 min. Vänd tofun i sesamfrö och stek den på båda sidor i oljan i en stekpanna 1-2 min. Koka upp buljongen i en kastrull och tillsätt den skalade, strimlade ingefäran och kikärtor. Koka under lock i 10 min. Skär tatsoien i stora bitar och tillsätt dem i soppan. Koka i ytterligare 2 min. Tag av från värmen och smaka av med soja och limesaft. Häll upp soppan i skålar och strö över chilin. Toppa soppan med tofu och dekorera med koriander.