Ingredienser

6 portioner

 

30 g jäst

1 ½ dl ljummet vatten, (37°)

4 ½ dl vetemjöl special, fullkorn (270 g)

½ tsk salt

mjöl till utkavling

 

Topping:

2 krukor Tatsoi

3 msk olivolja

300 g gorgonzola, skivad

100-150 g valnötter, grovhackade

1 kruka Svartkål

flingsalt

Smula jästen i en bunke till en bakmaskin. Rör ut jästen med lite av vattnet så att jästen löser sig. Blanda ned resten av vattnet, mjölet och saltet.
Arbeta degen på hög hastighet ca 10 min. Täck bunken med en handduk och låt jäsa i 1 tim. Sätt ugnen på 200° och sätt in en plåt i ugnen och värm den medans toppingen görs. Kavla ut degen tunt (nästan lika stor som plåten) på mjölat underlag. Lägg över den utkavlade degen på ett bakplåtspapper.

Skär av det mesta av stjälkarna på tatsoien. Vänd runt tatsoien i 2 msk av oljan i en bunke så att all kål får olja på sig. Lägg tatsoien på pizzadegen och fördela gorgonzola och valnötter på tatsoien. Ringla över resten av oljan. Dra över bakplåtspappret med pizzan till den varma plåten. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min tills pizzan fått fin färg. Skär av det mesta av stjälkarna på svartkålen. Lägg svartkålen på pizzan och strö över lite flingsalt. Skär pizzan i bitar och servera.