Ingredienser


6 portioner

 

5 dl fullkornsvetemjöl

2 ägg

2 krm salt

1 krm nymald svartpeppar

150 g smör, rumstempererat

 

Fyllning:

4 ägg

2 dl crème fraiche

200 färsk chèvre

¾ tsk salt

2 krm nymald svartpeppar

2 krukor Grönkål

1 msk olivolja

500 g röda cocktailtomater

 

Till dekoration:

1 kruka Basilika

Sikta ner mjölet i en skål och gör en grop i mitten. Tillsätt ägg, salt, peppar och finfördela smöret. Knåda samman till en deg. Linda in den i plastfolie och låt vila ca 1 tim i kylen. Sätt ugnen på 225°. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter. Nagga pajskalet med en gaffel. Lägg aluminiumfolie i pajskalet och fyll formen med torkade bönor så att pajskalet håller formen under förgräddningen. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 15 min tills det får lite färg.

 

Vispa ihop ägg och crème fraiche. Bryt ner chèvren och krydda med salt och peppar. Skär av det mesta av stjälkarna på grönkålen. Fräs grönkålen ca 20 sek i oljan i en het stekpanna. Lägg över grönkålen direkt på en tallrik. Lyft foliet med bönorna ur formen. Lägg grönkålen och tomaterna i pajskalet. Häll på äggsmeten och grädda ca 40 min. Dekorera med ca ½ kruka basilikablad och servera resten till.