fbpx
Torskgratäng med örtpesto, soltorkade tomater och västerbottenost

Torskgratäng med örtpesto, soltorkade tomater och västerbottenost

Ingredienser

4 personer

1 gul lök
250 g champinjoner, gärna både bruna och vita
2 msk smör
1 dl soltorkade tomater
salt och peppar
500 g skinn- och benfri torskfilé i bitar
1 förpackning Svegro Örtpesto basilika
3 dl vispgrädde
2 dl västerbottenost

Till servering
basilikablad
pressad potatis


Gör såhär

En ljuvligt krämig gratäng som sprider en oemotståndlig doft under tillagningen – om du tvivlat på att en fiskgratäng kan göra sig poppis vid middagsbordet är det den här du ska testa.

1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och hacka löken. Ansa och skiva svampen. Fräs allt i hälften av smöret i en panna. Hacka de soltorkade tomaterna och häll i dem i pannan tillsammans med vispgrädden. Koka upp och smaka av med salt och peppar.

2. Skölj och torka av torskbitarna. Smörj en ugnsfast form med resten av smöret och lägg i fiskbitarna. 

3. Krydda fisken med salt och peppar och bred sedan över peston. Häll såsen runt fiskbitarna och strö sedan över västerbottenost. Ställ in i ugnen och gratinera i 20 minuter eller tills fisken är färdig. Strö gärna över lite färsk basilika och servera med pressad potatis.