Ingredienser


4 portioner

 

500 g färsk fläsksida i bit

salt

50 g färsk ingefära (ca 6 cm)

2-3 röda chili (beroende på styrka)

3-4 tsk rökig chiliolja med chiliflakes (chiu chow chili oil)*

4 krukor Tatsoi

1 dl asiatiska svarta bönor (yuan yuo preserved beans)*

 

*finns på asiatiska affärer

Skär bort svålen på fläsksidan. Lägg fläsksidan i en kastrull och häll på vatten så att det täcker. Salta vattnet. Koka upp och låt koka under lock ca 15 min tills fläsksidan är genomkokt. Lyft upp fläsksidan och lägg den på en tallrik. Låt fläsksidan svalna ordentligt. Koka upp en stor kastrull med lättsaltat vatten till tatsoien. Skala under tiden ingefäran och skär den i tunna strimlor. Skär chilin i tunna skivor. Ställ ingefära och chili åt sidan. Skär fläsket i tunna skivor. Värm en stekpanna och stek fläsket knaprigt i omgångar på båda sidor. Tillsätt chilioljan och blanda runt så att allt fläsk blandas väl med oljan. Stek fläsket i omgångar igen i pannan så att det verkligen blir knaprigt. Krydda eventuellt med salt. Skär av den nedersta delen av stjälkarna på tatsoien. Ångkoka tatsoien i en sil under lock över det kokande vattnet i kastrullen eller lägg ner tatsoien i det kokande vattnet och låt den koka hastigt. Häll av vattnet och blanda tatsoien med ingefäran och chilin. Servera med det knapriga fläsket och garnera med de svarta bönorna.