Ingredienser
4 portioner
600 g vit fisk, torsk eller sej
3/4 tsk salt
200 g färsk spenat
1 jalapeno chili, skuren i tunna skivor
500 g plommontomater, skurna i skivor
1 msk olivolja + till stekning
1 krm nymald svartpeppar
1 kruka Citronmålla (Epazote)
Bakad potatis med gräslökssmör:
500 g potatis, t.ex. King Edward
200 g smör, rumstempererat
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 kruka Vitlöksgräs (Kinesisk gräslök), finskuren
1 och 1/2 krm salt
1 krm nymald svartpeppar
Sätt ugnen på 200°. Picka potatisen med en gaffel. Lägg potatisen på ena sidan av ugnsgallret och baka ca 50 min i mitten av ugnen. Blanda alla ingredienser till gräslökssmöret.
Dela fisken i fyra bitar. Lägg dem på ett oljat ugnsfat. Salta fisken. Lägg ner spenaten i lättsaltat kokande vatten och förväll den ca 1 min. Häll av och krama ur spenaten. Fördela den och chilin på fisken. Placera de skivade tomaterna på spenaten och ringla över olivolja. Krydda med lite extra salt och peppar. Ställ in fisken bredvid potatisen när 20 min återstår av potatisen. Stek Citronmållan i olja och garnera fisken med den. Servera med den bakade potatisen och gräslökssmöret.