Ingredienser

4 portioner

6 morötter med skal, tvättade
6 medelstora mandelpotatisar,
t ex Svegro Mandelpotatis
1 röd chili, skivad
3 msk ekologisk kallpressad rapsolja
4 vitlöksklyftor, skalade och skivade
1 kruka Svartkål, skuren hel med stjälkar
1 kruka Krasse, skuren hel med stjälkar
150 g getost, skuren i 4 skivor
1-2 dl valnötter, grovhackade

Krassesalt:
3 dl finmalet salt
1 kruka Krasse, grovhackad
med stjälkar

Börja med krassesaltet. Lägg salt och krasse i en matberedare. Mixa tills krassen är finfördelad och saltet grönt. Förvara salt som blir över mörkt och torrt. Saltet håller i minst en månad. Sätt ugnen på 200°. Dela morötterna på längden och potatisarna med skalet kvar i halvor. Lägg rotfrukter och chili i en stor ugnssäker form. Ringla över 2 msk av oljan och blanda runt. Baka i mitten av ugnen ca 25 min. Fräs vitlöken i 1 msk av oljan i en stekpanna på medelvärme ca 2 min. Tillsätt svartkål och krasse och fräs hastigt. Tag ut formen ur ugnen och lägg på osten. Tillaga 5 min till eller tills osten fått lite färg. Strö över lite krassesalt och servera med de stekta gröna bladen och valnötterna.