fbpx
Varmrökt lax med örtpesto och krämig äppelsallad

Varmrökt lax med örtpesto och krämig äppelsallad

Ingredienser

4 portioner, eller 8 bufféportioner

4 ägg
2 röda äpplen
2 selleristjälkar
½ citron
1 burk Svegro Örtpesto Grönkål
1 dl gräddfil
100 g färsk babyspenat
1 kruka sallat
250 g varmrökt lax
50 g valnötskärnor


Gör såhär

En lättfixad sallad med få ingredienser men mycket smak. Krispigt äpple och selleri i krämig pestodressing passar perfekt till den salta laxen, och de mjuka äggen blir pricken över i.

1. Koka äggen i ca 6 minuter och skölj dem sedan i kallt vatten – de ska få krämig äggula, inte rinnig.

2. Skär bort kärnhuset på äpplena och tärna dem. Spara gärna en bit att skiva till garnering. Ansa och skölj sellerin, dela den på längden och skiva tunt. Lägg äpple och selleri i en skål och pressa över saft från citronen. Vänd samman allt med gräddfil och pesto.

3. Skölj och torka spenat och sallat och lägg upp på ett fint fat (sallaten kan rivas i grova bitar). Skeda över äppel- och selleriblandningen. Dela laxen i bitar med händerna och lägg dem ovanpå. Bryt sönder valnötskärnorna och strö över salladen. Avsluta med ägghalvorna och garnera med äppelskivor.