Svegro fortsätter driva utvecklingen – växer på ett flertal områden

2017-06-30
Svegro Logotyp "Smaker som växer"

Alla ska ha möjlighet att njuta av ärliga produkter från växtriket med smaker som ligger i tiden. Så lyder Svegros vision när de nu tar nästa stora steg i sin varumärkesresa, vilket bland annat innebär en ny grafisk profil, förpackningsdesign och ett utvecklat produktutbud.

Svegros varumärkesresa går hand i hand med ett ökat intresse för svenskodlade och ekologiska produkter. Ända sedan starten år 1960 har Svegro drivit utvecklingen inom kategorin örter, sallat och potatis. Produktutvecklingen har skett i ambitiös takt under senare år vilket resulterat i ett bredare sortiment, en utveckling som kommer att fortsätta. Under våren är en ny varumärkesplattform framtagen med ny logotyp och payoff samt ny grafisk profil som ska ge varumärket en tydligare position som ett modernt, jordnära och nytänkande företag. Dessutom utökas verksamheten med ytterligare ett växthus som ska kunna hantera en ökad förfrågan och möjliggöra utvecklingen av nya produkter.

– Svegros varumärkesresa har föregåtts av ett långt och gediget arbete med att analysera konsumentinsikter och hur produktportföljen ska se ut. Vi har fått otroligt positiv feedback från såväl konsument som återförsäljare vid lanseringarna och vår förnyelse av logotyp och kommunikation vilket visar att vi är på rätt spår och att målgruppen är mottaglig för ett uppdaterat Svegro. Med den nya payoffen – Smaker som växer – vill vi öka kännedomen och kunskapen om Svegro och vårt erbjudande. Vi är bara i början av en spännande resa, säger Helena Olin, marknadschef och ansvarig för produktinnovation på Svegro.

Konsumenten har fått en förhandstitt på nya Svegro i och med två produktlanseringar i 2016, och i år kommer en ny förpackningsdesign att synas på samtliga produkter. De två lanseringarna var Svegro Orangeri, med bland annat ekologisk finbladig grön- och svartkål på kruka, samt Svegro Jordkällare, med ett helt nytt och prisbelönat förpackningskoncept för optimal förvaring av potatis.

_________________________________________

För recept och inspiration, kika här eller besök oss på Instagram @svegrosverige.

För information och bilder, kontakta:
Helena Olin, marknadschef på Svegro
Telefon: 076-721 54 38
E-post: helena.olin@svegro.se