Svegro lanserar örtpesto – tillverkad av räddade plantor från växthusen

2019-04-04

Svegro Örtpesto lanseras i smakerna grönkål, basilika och koriander.

Svegro utökar sitt sortiment med en helt ny produktkategori och lanserar Svegro Örtpesto i smakerna basilika, grönkål och koriander. Örtpeston är gjord på räddade överskottsplantor från växthuset på Färingsö, vilket bidrar till att minska svinnet från Svegros odlingar.

Nyheten Svegro Örtpesto tillverkas av ekologiska svenskodlade örter och kommer att säljas i smakerna basilika, koriander och grönkål. Den är kallblandad och dessutom helt fri från nötter, onödiga tillsatser och konserveringsmedel.De nya produkterna blir också de första att bära Svegros egen märkning Räddat gröntsom används för produkter baserade på räddade råvaror, och fungerar som en del i Svegros övergripande hållbarhetsarbete.

– Räddat grönt är vårt sätt att varsamt ta vara på det som odlas. Vid odling, skörd och packning kommer det alltid att finnas örter och blad som inte kan säljas. De håller precis samma höga kvalitet som resten av våra plantor men kan vara för små, eller i överskott. Dessa blad räddas nu genom att gå vidare till tillverkningen av vår goda örtpesto, med målet att bidra till minskat svinn i hela matkedjan, säger Kristin Orrestig, Produktionschef på Svegro.

Utöver ekologiska örter och blad från Svegros odlingar på Färingsö innehåller samtliga smaker av örtpeston endast ett fåtal, noga utvalda ingredienser av hög kvalitet. Upplevelsen ska vara densamma som om produkten varit hemgjord.

Svegro Örtpesto kan användas till allt ifrån pasta, rotfrukter och grillat till olika vegetariska rätter, fisk, sallad och bröd. Produkterna finns i butik från v. 15. Rek. cirkapris: 36 kr/st.



Örtpesto Basilika

Originalet

Traditionell pesto gjord på färsk basilika, persilja, Västerbottensost, solrosfrön, vitlök och rapsolja.



Örtpesto Koriander

En smakrik utmanare
med sting

En smakrik pesto gjord på färsk koriander, persilja, solrosfrön, Västerbottensost och rapsolja samt smaksatt med chili.



Örtpesto Grönkål

En ny svensk klassiker

Finbladig grönkål, persilja, Västerbottensost, solrosfrön, vitlök och rapsolja samt smaksatt med citron.




För mer information, kontakta:

Anette Wallner

Telefon: 08-602 23 33

E-post: anette.wallner@svegro.se

Svegro ägs och drivs av Familjen Norman sedan 1960 på Färingsö, utanför Stockholm. Vi odlar ekologiska färska örter och sallat i kruka, samt packar kvalitetsgrönsaker och potatis året om. Som ledande inom kategorierna driver Svegro ett aktivt arbete med att ständigt utveckla nya produkter för att sprida inspiration och kunskap till alla som har ett passionerat matintresse.

Svegro omsätter cirka 350 miljoner kronor om året och sysselsätter cirka 90 personer i Thorslunda och Skänninge.