Svegro pionjär med certifiering av goda arbetsvillkor

2017-07-07

I oktober 2016 lanserade Sigill Kvalitetssystem AB en ny typ av certifiering med syftet att uppnå tryggare arbetsvillkor för anställda och inhyrd personal inom den svenska frukt- och grönsaksnäringen. Svegro är en av de första att certifiera sig enligt den nya standarden IP Arbetsvillkor.



Kristin Orrestig på Svegro visar upp certifieringen

Kristin Orrestig på Svegro visar upp certifieringen

Svegros varumärkeslöfte ”Ärliga smaker från växtriket” lovar transparens gentemot återförsäljare och konsumenter och företaget tar redan ett stort miljöansvar genom att ha en helt ekologisk odling på Färingsö utanför Stockholm. När de nu ansluter sig till Sigills IP Arbetsvillkor tar Svegro ett helhetstag om sitt ansvar gentemot miljö, personal och konsument.

Bland annat har Axfoods avdelning för inköp och logistik Dagab tagit beslut om att samtliga av deras svenska frukt- och grönsaksleverantörer som har utländska gästarbetare ska vara certifierade från och med år 2020. Svegro blir den första av Axfoods leverantörer att certifiera sig.

– Det var lika bra att certifiera sig så fort som möjligt. Vi har bra koll på våra avtal, arbetsmiljö och rättigheter. Vi har ingenting att dölja och behandlar alla lika. Svegro uppskattar att Dagab ställer krav på att alla leverantörer måste ta sitt sociala ansvar och vara goda arbetsgivare och att det blir konkurrens på lika villkor, säger Svegros produktionschef Kristin Orrestig.

IP Arbetsvillkor erbjuder stöd och tydlig vägledning till företag som vill kvalitetssäkra sitt arbete med arbetsvillkor, arbetsmiljö samt socialt ansvarstagande.

_________________________________________

För recept och inspiration, kika här eller besök oss på Instagram @svegrosverige.

För information och bilder, kontakta:
Helena Olin, marknadschef på Svegro
Telefon: 076-721 54 38
E-post: helena.olin@svegro.se