Svegros kålfamilj utökas med två finbladiga nyheter

2017-09-27
Svensk Rucola och Röd Mangold från Svegro Orangeri

Svegro utökar nu sin kålfamilj med två nyheter: Svensk Rucola och Röd Mangold. Gröna bladgrönsaker har kommit att bli storfavoriter i de svenska hushållen och nu kan matintresserade njuta av svenskodlade, ekologiska varianter i kruka, som skördas hemma i köket för maximal smak och näringsinnehåll. Färskare än så blir det knappast.

Svenskarnas intresse för nyttiga och gröna blad ökar i rasande takt samtidigt som många efterfrågar ännu fler ekologiska och svenskodlade alternativ. För att möta den ökade efterfrågan presenterar Svegro nu två nyheter i sitt premiumsortiment av ekologiska finbladiga primörblad i kruka, Svensk Rucola och Röd Mangold.

Svensk Rucola – Rucola, eller senapskål som den också heter, har med sin fylliga och peppriga smak blivit mycket populär i svensk matlagning. Den svenskodlade, finbladiga och ekologiska varianten i kruka har en fantastisk, pepprig smak som skiljer sig markant från importerad rucola i påse.

Röd Mangold – Mangold, som egentligen heter bladbeta och är nära släkt med både rödbeta och spenat, har en jordig smak och är en perfekt ersättare till vårt mest älskade gröna blad, bladspenaten. Med sin vackra, röda stjälk passar den utmärkt i både sallater och juicer men fungerar lika bra att värma. Dessutom är mangoldens djupgröna blad fullproppade med vitaminer och andra nyttigheter.

– Vi har under de senaste åren fokuserat mycket på produktinnovation och är väldigt stolta över att kunna erbjuda ytterligare två nyheter i sallatshyllan. Rucolan är en favorit som länge erbjudits i påse och tråg, men nu kan vi äntligen presentera svenskodlad rucola i kruka som maximerar både färskheten, smakupplevelsen och näringsinnehållet, säger Helena Olin, chef för marknad och sortiment på Svegro.

De två tillskotten kompletterar Svegros nuvarande utbud av ekologiska finbladiga primörblad i kruka som består av Ekologisk Finbladig Grönkål, Ekologisk Finbladig Svartkål och Ekologisk Asiatisk Tatsoi. Alla Svegros fem ekologiska primörblad odlas ekologiskt enligt KRAV:s regler i växthusen på Färingsö och märks med ”Från Sverige” som garanterar att produkterna både odlats och packats i Sverige.

Nyheterna Svensk Rucola och Röd Mangold finns i butik från och med vecka 36, 2017. Rekommenderat försäljningspris är ca 20 kr per kruka.

För recept och inspiration, kika här eller besök oss på Instagram @svegrosverige.

För mer information, kontakta:

Anette Wallner

Telefon: 08-602 23 33

E-post: anette.wallner@svegro.se

Svegro ägs och drivs av Familjen Norman sedan 1960 på Färingsö, utanför Stockholm. Vi odlar ekologiska färska örter och sallat i kruka, samt packar kvalitetsgrönsaker och potatis året om. Som ledande inom kategorierna driver Svegro ett aktivt arbete med att ständigt utveckla nya produkter för att sprida inspiration och kunskap till alla som har ett passionerat matintresse.

Svegro omsätter cirka 350 miljoner kronor om året och sysselsätter cirka 90 personer i Thorslunda och Skänninge.