fbpx
Andreas Printz

Andreas Printz är kock, entreprenör och lagledare för det prisvinnande Stockholm Culinary Team. 2010 och 2014 vann de VM i matlagning, 2012 OS guld. En titel som de ska försvara under OS i Erfurt i oktober.

Under träningen använder de sig bland annat av Svegros primörblad, örter och sallater. Och det är just råvarorna som Andreas Printz lägger extra vikt på när han lagar mat. I den mån det går så ska det vara ekologiskt och närproducerat – det ger den mest klimatsmarta maten.

När svenska och mer exotiska råvaror och tillagningssätt blandas uppstår ett spännande möte. Som i Twice cooked pork, möter svenskt fläsk asiatiska fermenterade bönor eller terrinen där finbladig kål tillagas på franskt vis. Risotto görs vanligtvis på ris, men byter man ut riset mot nakenkorn och parmesanen mot en svensk ost har man helt en svensk variant som är extra miljövänlig.

Vardagslyx

Med små medel är det enkelt att göra vardagsmaten lite festligare. Kocken Andreas Printz kombinerar smarta tillagningssätt, klassiska metoder och riktigt bra råvaror som lyfter rätterna utan att göra det komplicerat. Influenserna kommer från hela världen – inte minst från Sverige.