Peter Norman

Ute på Thorslunda ligger inte bara våra växthus utan även Peter Normans sommarhus. Han är kock, författare och son till Ingegerd och Thore Norman som startade Svegro 1960. Det är Peter själv som tar fram våra smakfulla recept, stylar dem och fotar dem.

Han lagar mat råvarorna i fokus och familjegården i åtanke. Inspirationen hämtar han från sina många resor världen över. Idag är han bosatt i Spanien med sin man Sergio efter ett antal år i Mexiko, men kommer ofta hem till sitt Thorslunda.

Peter utbildade sig till kock i gastronomins Paris. Han började sedan arbeta på och starta upp en rad krogar i Sverige. Bland annat Café Oscar tillsammans med systrarna Voltaire och drev Restaurang Normans mat och form på Skeppsholmen i Stockholm.

2000 kom hans första bok; Äggkokbok ut, 2007; Pink! Den rosa kokboken. 2015 släpptes hans senaste: Mest grönt och konsten att tillaga bläckfisk. Några av recepten hittar du dessutom här på vår hemsida.