Jul och Nyår

Jul och nyår är högtider där maten verkligen tar plats. Förr i tiden plockade vi fram allt vi hade lyckats lagra som surkål, saltat kött och syltor. Men idag, när vi har vi tillgång till färska grönsaker och skaldjur även vintertid, kan vi välja att skapa nya traditioner. Kanske till och med fritera potatis till lite musslor och ställa på julbordet? Oavsett vad du väljer att servera så har vi tagit fram potatisen som passar: vår julpotatis. En påse för alla klassiska, traditionella, moderna och nyskapande julfiranden.

 

Grön jul

Till jul har vi tagit fram ett helt vegetariskt julbord. Du kan exempelvis byta ut skinkan mot en saftig timjangratinerad vitkål eller köttbullarna mot kryddig falafel. Grönkålen som tidigare bara användes som dekoration har dessutom fått en helt ny roll. Den späda finbladiga grönkålen blir en ingrediens som sätter smak och färg på rätterna. Pröva dig fram och upptäck nu smakkombinationer och nya rätter.

 

God Julpotatis

900g & 2kg

 

Skinka och köttbullar i all ära, men vi skulle säga att de verkliga guldklimparna på julbordet är potatisen. Ett enkelt tillbehör med en given roll, både den gräddiga frestelsen och de ångande nykota pärerna. Därför har vi valt ut potatis som passar extra till julens alla härligheter.

 

De små förpackningarna är perfekt att servera till den lilla familjära jullunchen och 2 kilos säcken är räcker kokt till hela släkten eller till två rejäla formar med jansson.

 

Julpotatis från Svegro är en sorterad kvalitetspotatis tunt skal, tvättad och storlekssorterad så att man får jämstora potatisar i en mellanstorlek som är enkla att skala, skiva och strimla.

 

 

Smakrikt nytt år

Till nyår har vi fokuserat på klassiska och asiatiska smaker med färska örter. Servera gärna allt som en stor buffé. De flesta recepten är lätta att göra i förväg och sedan behöver du bara tillaga ett par minuter i ugnen eller servera – mer tid till dig och dina gäster.

 

Vi önskar er alla en grön jul och ett smakrikt nytt år.