Kikärtssallad med Timjan- och chilirostade Morotsslantar
Ingredienser
4 portioner
1. Gröna blad
2 krukor Krispsallat
1 kruka grönkål, grovt skuren
1 kruka Körvel eller Fransk Dragon,
bladen (till dekoration)
2. Matig bas
300 g torkade kikärtor eller
2 burkar färdigkokta (à ca 400 g)
3. Grönsaker
1 gurka, skuren i stavar
4. Smaksättning
Tahinidressing
1-2 vitlöksklyftor, skalade och finhackade
3 msk färskpressad citronsaft
½ tsk flingsalt
2 dl tahini (sesampasta)
1-1 ½ dl vatten
nymald vitpeppar
5. Topping
400 g Morötter, skalade
och tunt skivade
1 kruka Timjan, repade
och hackade blad
1 röd chili, urkärnad
och tunt skivad
1 tsk mald spiskummin
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
Gör såhär
Blötlägg kikärtorna i rikligt med vatten ca 8 tim. Häll av kikärtorna och koka dem enligt anvisning på förpackningen. Häll av kokvattnet och låt kikärtorna svalna. Blanda vitlök, citronsaft och salt till smaksättningen i en skål. Rör ihop med tahini och vatten till en dressing. Smaka av med peppar. Sätt ugnen på 200°. Blanda alla ingredienser till toppingen i en bunke. Lägg ut morötterna i ett jämnt lager på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen 20-25 min. Ta ut och låt svalna. Blanda krispsallat, grönkål, kikärtor och gurka med tahinidressingen och lägg upp på ett fat. Toppa med morötterna och dekorera med körveln.