Körvel- och sallatsomelett
Ingredienser
2 portioner
1 kruka Körvel, skuren med blad och stjälkar (spara några hela blad till dekoration)
1 kruka Krispsallat
4 ägg
2 vitlöksklyftor, skalade och tunt skivade
2 msk olivolja
½ tsk flingsalt
1 krm nymald svartpeppar
Gör såhär
Knäck äggen i en skål. Tillsätt körveln och vispa lätt med en gaffel. Stek vitlöken hastigt med sallaten i oljan i en stekpanna på medelvärme 1-2 min. Tillsätt sallaten med vitlöken, salt och peppar i skålen med äggen och rör om. Häll tillbaka omelettsmeten i den varma pannan. Det kan eventuellt behövas lite mer olja. Rör om lite i omeletten och stek tills den precis börjar stelna, den ska inte bli överstekt. Lägg upp omeletten på ett fat och dekorera med körvel.
Tips! Gott som lunch med t ex en quinoa- eller couscoussallad. Fantastiskt gott även som frukost.