fbpx
Lätt och frisk blodapelsinsallad med Grönmynta- och citronolja

Lätt och frisk blodapelsinsallad med Grönmynta- och citronolja

Ingredienser

4 portioner

1. Gröna blad
1 kruka Plocksallat, delad i bitar
1 ask krasse eller ruccola

2. Matig bas
200 g haricots verts, kokta

3. Grönsaker och frukt
2 Morötter, skalade
och tunt skivade
1-2 Rödbetor, skalade
och tunt skivade
½ rödlök, skalad och finstrimlad
2 blodapelsiner, skalade
och skivade

4. Smaksättning
Mynta- och citronolja
1 kruka Grönmynta, hackade blad
3 msk olivolja
1 msk färskpressad citronsaft
flingsalt
nymald svartpeppar

5. Topping
100 g rostade mandlar, grovhackade
1 granatäpple, delat och urkärnat


Gör såhär

Blanda Plocksallat och krasse eller rucola på ett fat. Fördela haricots verts, morötter, rödbetor och lök på de gröna bladen. Rör ihop Grönmynta, olja och citronsaft till smaksättningen i en skål. Smaka av med salt och peppar. Häll Grönmynta- och citronoljan på salladen och blanda runt. Lägg på apelsinskivorna. Toppa med mandlar och granatäpplekärnor.