Lax i ugn med frasigt pestotäcke och senapssås
Ingredienser
4 personer
500 g skinn- och benfria portionsbitar av lax
salt och peppar
1 dl pankoströbröd
1 dl fint riven parmesanost
140g pesto (vill du göra egen så hittar du recept här)
fint rivet skal av 1 tvättad ekologisk citron
Senaps- och gräslökssås
2 dl crème fraiche
2 msk fint skuren gräslök
1 msk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
Till servering:
kokt potatis
gröna ärtor
Gör såhär
Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop ingredienserna till såsen, smaka av med lite salt och ställ kallt. Smörj en ugnsfast form med lite olja och lägg i laxfiléerna. Salta och peppra lätt.
Blanda pankoströbrödet med parmesanosten, peston och citronskalet. Bred blandningen över laxfiléerna och tillaga i ugnen i ca 10–12 minuter. Laxen ska flika sig när den är klar. Servera laxen med den kalla såsen, potatis och ärtor.