Hoppa till huvudinnehållet
Pastasallad med lax
Spara receptet

Ljummen pastasallad med halstrad lax, körvelpesto och valnötter

40min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 300 g pasta, t ex rigatoni

  • 200 g färska haricots verts

  • 600 g skinn- och benfri laxfilé

  • olja till stekning
  • salt
  • nymald svartpeppar

  • 100g svart- eller grönkål

Pesto:

  • 1 kruka körvel
  • ½ dl valnötter

  • 1 vitlöksklyfta, skalad

  • ½ tsk salt

  • 100g babyspenat

  • 50 g parmesanost, riven

  • 2 msk färskpressad citronsaft

  • 4 msk olivolja

  • nymald svartpeppar

Till dekoration:

  • ev 1 dl valnötter, hackade

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Stöt valnötterna till peston i en stor mortel till en smet. Tillsätt vitlök och salt och mortla samman.
  2. Skär av det mesta av stjälkarna på svartkålen och den nedersta delen av stjälkarna på körveln.
  3. Blanda ner svart- eller grönkål med Körvel och fortsätt att mortla.
  4. Tillsätt osten och citronsaften och mortla samman. Rör ner oljan och smaka av med peppar och eventuellt mer salt. Eller kör allt i mixer och droppa i oljan.
  5. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och haricots vertsen ca 3 min i lättsaltat vatten i en kastrull.
  6. Skär laxen i ca 3×3 cm stora tärningar. Stek laxen runt om i olja i en stor stekpanna på hög värme ca 3 min så att laxen får fin färg och är genomstekt.
  7. Krydda med salt och peppar. Blanda pastan med peston.
  8. Skär av den nedersta delen av stjälkarna på krassen. Vänd ihop pastan med haricots verts och babyspenat.
  9. Lägg upp pastan och toppa med laxen. Dekorera med hackade valnötter.
Har du testat receptet än?

Betygsätt receptet

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus
Grönkål- och morotssallad med rostade pinjenötter

SVÄNG IHOP EN SALLAD

Det finns nästan inget som överträffar en riktigt god sallad. Den är mångsidig och hälsosam och går att variera i oändlighet med olika ingredienser och dressingar. En sallad kan vara en lätt måltid på en varm sommardag eller en matig rätt på vintern. Den kan vara sidekick eller huvudnummer och passar både till lunch och till middag.

Till våra tips