Matvete med rotselleri och grönmögelost
Ingredienser
4 portioner som tillbehör.
300 g rotselleri, skalad och tärnad i 1 cm bitar
2 ½ dl matvete
100 g grönmögelost, smulad
1 dl crème fraiche
2-3 msk vatten
Salt
Nymald svartpeppar
1 kruka Gräslök, fint skuren
200g svart- eller grönkål, skurna
50 g valnötter, grovhackade
Gör såhär
Koka rotsellerin i saltat vatten ca 10 min tills den är mjuk. Häll av kokvattnet och låt rotsellerin svalna. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen, låt svalna. Blanda osten med crème fraiche och vatten. Smaka av med salt och peppar. Blanda matvetet med ostblandningen och gräslöken. Vänd ner rotselleri och svart- eller grönkål. Smaka eventuellt av med mer salt och peppar. Dekorera med valnötter.