Hoppa till huvudinnehållet
Cheesecake med jordgubbar
Spara receptet

Cheesecake med marinerade jordgubbar och mynta

30min
6 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 2 msk färsk grönmynta, hackad
  • 2 gelantinblad

  • 2 äggulor

  • 1 dl florsocker
  • 3 dl vispgrädde

  • 1 dl matyoghurt

  • 150 g färskost,t ex Philadelphia

  • 1 dl mosade mogna jordgubbar

  • 1/2 citron, saft och finrivet skal

  • 12 krossade mandelbiscotti skorpor

Basilikamarinerade jordgubbar:

  • 1/2 dl socker

  • 1/2dl vatten

  • 1 msk balsamvinäger gärna lagrad

  • 1/2 dl jordgubbar

  • 1/2 dl basilika, grovt hackad

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Lägg gelantinet i en skål med kallt vatten i ca 5 min.
  2. Vispa äggulor och florsocker pösigt. Vispa grädden lätt. Vispa ihop äggsmeten med matyoghurt och färskost.
  3. Använd gärna stavmixer så att det blir en slät kräm. Vänd i de mosade jordgubbarna.
  4. Värm citronsaften i en rostfri kastrull. Lyft upp gelantinet ur vattnet och smält det i citronsaften.
  5. Tillsätt därefter hastigt citronsaften till smeten och vänd ner citronskal, mynta och den vispade grädden.
  6. Varva jordgubbssmet och biscottismulor i glas. Koka ihop socker och vatten. Låt svalna och blanda i balsamvinäger.
  7. Snoppa och skiva jordgubbarna, vänd ner dem och basilikan i lagen. Toppa glasen med de marinerade jordgubbarna och servera genast.
Fantastiskt gott!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljarna är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus