fbpx
Örtsmör grönkål- och Mejram

Örtsmör grönkål- och Mejram

Ingredienser

4-6 portioner

65g grönkål, fint skuren med stjälkar
1 kruka Mejram, fint skuren med stjälkar
rivet skal av 1 citron + 2 msk pressad saft
2 vitlöksklyftor, skalade och finhackade
1 röd chili, urkärnad och finhackad
½ tsk gurkmeja
1 tsk flingsalt
200 g smör, rumstempererat
bakplåtspapper


Gör såhär

Mixa grönkål, Mejram, skal och saft av citron, vitlök, chili, gurkmeja och salt i en matberedare tills det är finhackat. Tillsätt smöret och fortsätt att mixa tills allt är väl blandat. Forma en rulle av smöret med hjälp av bakplåtspapper. Lägg i kyl ett par timmar för att stelna. Skär örtsmöret i skivor och servera till kokta grönsaker som t ex morötter, kokt potatis, klyft- eller bakpotatis, grillat och stekt kött, fisk eller kyckling.