Hoppa till huvudinnehållet
Lax och potatissallad
Spara receptet

Lax- och potatissallad med kapris och dill

90min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 kruka krispsallat, delad i bitar
  • 2 nävar ruccola
  • 900 g fast potatis
  • 500 g skinn- och benfri laxfilé i bit
  • 250 g färsk grön sparris

Dill- och senapsolja:

  • 1 kruka dill, fint skuren
  • 1 vitlöksklyfta, skalad
  • och finhackad
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk fransk senap
  • 4 msk olivolja
  • 2-3 knipplökar, finstrimlade
  • salt
  • nymald svartpeppar

Topping:

  • 2 msk olja
  • 50 g kapris, avrunnen
  • ½ krm salt
  • 50 g valnötter, hackade och rostade cayennepeppar

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten i en kastrull på svag värme 15–20 min. Häll av och låt potatisen ånga av.
  2. Hetta upp oljan till toppingen i en stekpanna. Lägg i kaprisen och fritera under omrörning i några minuter. När kaprisen är torr och krispig är den klar. Sila av kaprisen och låt den torka på hushållspapper, salta.
  3. Grilla laxen 5-10 min på varje sida. Salta och peppra och låt laxen svalna.
  4. Grilla sparrisen och dela den.
  5. Blanda alla ingredienser utom löken till smaksättningen i en skål. Smaka av med salt och peppar och rör ner löken.
  6. Dela potatisen i bitar och blanda med Dill- och senapsoljan i en bunke.
  7. Fördela Krasse och Krispsallat på ett fat. Lägg potatisen på de gröna bladen. Dela laxen i bitar och fördela dem och sparrisen på potatisen. Toppa med kapris, valnötter och cayennepeppar.
Smaklig spis!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljarna är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus