Potatissallad med svartkål och mejramspesto
Ingredienser
4-6 portioner som tillbehör.
1 kg potatis, kokt
130 g svartkål, skuren
Mejramspesto:
½ dl solrosfrön
2 vitlöksklyftor, skalade
2 krm salt
2 krukor Mejram, skurna
1 kruka Persilja, skuren
2 msk färskpressad citronsaft
50 g lagrad svensk hårdost, riven
4 msk olivolja
Salt
Nymald svartpeppar
Gör såhär
Stöt solrosfröna till en smet i en stor mortel. Tillsätt vitlök och salt och mortla samman. Blanda ner mejram och persilja och fortsätt att mortla. Tillsätt citronsaft och ost och mortla samman. Rör ner oljan och smaka av med salt och peppar. Alternativt kör allt i en mixer och droppa i oljan på slutet. Skala och skiva potatisen och blanda med mejramspeston och svartkålen i en skål.