Quinoa- och grönkålsfyllda tomater med Salvia
Ingredienser
4 portioner
¾ dl vit quinoa
130 g srönkål
1 kruka Salvia, plockade blad
2 msk olivolja
8 plommontomater, gärna lite större
2 dl kvarg
50 g parmesanost, riven
salt
nymald svartpeppar
1 förp mozzarellaost (290 g), grovriven
Till servering:
900 g potatis, skalad
Gör såhär
Koka quinoan i 1 ½ dl lättsaltat vatten i en kastrull under lock på medelvärme ca 15 min. Låt quinoan svalna. Skär av det mesta av stjälkarna på grönkålen. Lägg ner grönkålen i lättsaltat kokande vatten i en kastrull och koka den hastigt. Häll av vattnet och krama ur allt vatten ur grönkålen. Fräs grönkål och salvia i olja i en stekpanna någon minut. Lägg över på en tallrik och låt svalna. Dela tomaterna och gröp ur dem. Strö ca ¼ tsk salt inuti tomaterna. Ställ dem i en ugnssäker stekpanna eller form. Sätt ugnen på 225°. Mixa grönkål och Salvia med kvarg, parmesanost och quinoa till en slät och tjock sås. Smaka av med salt och peppar. Fyll tomaterna med quinoa- och grönkålssåsen. Toppa med riven mozzarella och gratinera i mitten av ugnen ca 20 min. Koka potatisen under tiden. Servera de fyllda tomaterna med potatisen och eventuellt en grönsallad.