Rabarberpaj med timjan och citronmelissgrädde
Ingredienser
Fyllning
500 g rabarber
0,5 kruka timjan
1 dl strösocker
1 msk potatismjöl
1 tsk malen kanel
Smuldeg
1,5 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
125 g smör
Till servering
1 kruka citronmeliss
3 dl vispgrädde
Gör såhär
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda ihop smuldegen och ställ den i kylskåpet medan du förbereder fyllningen.
Ansa och skär upp rabarbern i bitar.
Hacka upp timjan.
Fördela rabarberbitarna i en pajform och strö över potatismjölet och timjan. Blanda runt.
Fördela smuldegen över rabarbern i formen. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt pajen svalna något innan servering.
Vispa grädden.
Hacka citronmeliss och vänd ned det i grädden. Servera på fat och garnera med färsk citronmeliss.