fbpx
Rabarberpaj med timjan och citronmelissgrädde

Rabarberpaj med timjan och citronmelissgrädde

Ingredienser

Fyllning
500 g rabarber
0,5 kruka timjan
1 dl strösocker
1 msk potatismjöl
1 tsk malen kanel

Smuldeg
1,5 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
125 g smör

Till servering
1 kruka citronmeliss
3 dl vispgrädde


Gör såhär

Sätt ugnen på 225 grader.

Blanda ihop smuldegen och ställ den i kylskåpet medan du förbereder fyllningen.

Ansa och skär upp rabarbern i bitar.

Hacka upp timjan.

Fördela rabarberbitarna i en pajform och strö över potatismjölet och timjan. Blanda runt.

Fördela smuldegen över rabarbern i formen. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt pajen svalna något innan servering.

Vispa grädden.

Hacka citronmeliss och vänd ned det i grädden. Servera på fat och garnera med färsk citronmeliss.