Smörstekta äpplen med rosmarin
Ingredienser
5 svenska äpplen
0,5 kruka rosmarin
1,5 dl hela pekannötter 2 msk smör
1 msk socker
Till servering:
Vaniljglass
Havrecrumble
Havrecrumble:
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn 1 dl socker
75 g smör
1 nypa salt
Gör såhär
Skala och skär äpplena i klyftor.
Ta bort kärnhuset.
Stek klyftorna i smöret tills de börjar få lite färg.
Häll i socker, rosmarin och pekannötterna.
Låt steka någon minut till.
Servera med vaniljglass och en färsk kvist rosmarin.
Strö havrecrumble över desserten.
Havrecrumble:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla ingredienser.
Strö ut allt på en bakplåt med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen i 10 min.
Rör om emellan.
Låt svalna.