Tofupoké bowl
Ingredienser
4 portioner
2 dl vit quinoa
1 ½ pkt tofu (Blue Dragon Extra firm à 349 g), i tärningar
2 krukor Plocksallat
65 g grönkål
1 kruka Mynta
200 g edamamebönor
2 avokado, skalade, urkärnade och skurna i klyftor
1 knippe rädisor (ca 125 g), tunt skivade
100 g osaltade cashewnötter, rostade
1-2 msk chiafrön
Marinad:
3 msk Gräslök, hackad
1 vitlöksklyfta, skalad och finhackad
2-3 cm ingefära, skalad och finstrimlad
(2 msk strimlad)
1 röd chili, urkärnad och finstrimlad
4 msk kallpressad olivolja
4 msk färskpressad limesaft
flingsalt
Gör såhär
Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna. Rör ihop gräslök, vitlök, ingefära, chili, olja och limesaft till marinaden i en bunke. Smaka av med salt. Blanda ner tofun och låt den marinera i några minuter. Fördela plocksallaten i fyra skålar. Lägg quinoa, tofu med marinad, grönkål, mynta, bönor, avokado, rädisor och cashewnötter i högar på sallaten. Strö över chiafrön.