Vårsallad med tonfiskröra och Plocksallat
Ingredienser
4 portioner
1. Gröna blad
2 krukor Plocksallat
2 nävar ruccola
2. Matig bas
2 burkar tonfisk i vatten
(à 185 g), avrunna
4 hårdkokta ägg, skalade
och fint tärnade
3. Grönsaker
250 g cocktailtomater, delade
4. Smaksättning
Örtkvarg
200 g kvarg
1 kruka Gräslök, fint skuren
1 kruka Slätbladig persilja, hackade blad
1 kruka Fransk Dragon, hackade blad
50 g kapris
2 msk olivolja
2 msk rödvinsvinäger
salt
nymald svartpeppar
5. Topping
½ dl rostad lök
flingsalt
nymald svartpeppar
Gör såhär
Rör ihop kvarg, Gräslök, Persilja, Dragon, kapris, olja och vinäger till smaksättningen i en bunke. Smaka av med salt och peppar. Blanda i tonfisken. Vänd ner ägg och tomater. Lägg Plocksallat i grupper på t ex en skärbräda. Fördela tonfiskröran på de gröna bladen. Toppa med rostad lök, salt och peppar.