Koriander

Koriander - Coriandrum sativum

Koriander

Koriander har skarpt gröna blad som påminner lite om slätbladig persilja. Koriander har en säregen doft och smak som närmast kan beskrivas som gräsig, aromatisk och lite skarp. Det är bladen och fröna som är det mest smakrika på växten. Bladen används med fördel hela och strös över precis innan du ska äta.

Perfekt till: Koriander är ett måste i asiatisk, mexikansk och indisk matlagning där den används ungefär som vi i Sverige använder persilja. Dess säregna friska smak kompletterar det kryddiga och starka och friskar upp rätterna. Koriander har en unik smak och kan uteslutas, men aldrig ersättas av någon annan krydda. Använd den gärna generöst.

Örtfakta: Koriander är en mångsidig krydda då alla olika delar har sin karakteristiska smak. I Thailand använder man till och med roten i matlagningen. Vanligt är också att man maler fröna och använder som smaksättning.

Koriander




Laga mat med Koriander



Se hela vårt örtsortiment