Hoppa till huvudinnehållet
Göra eget örtsalt

Örtsalt och rub

Sugen på att krydda till vardagen? Gör ett örtsalt som du kan ha på bordet för att smaksätta maträtterna med när det behövs. Det är gott att strö över allt från pastarätter, till gratänger, kött, fisk och grönsaker. Örtsaltet kan också masseras in i råvarorna för att tillföra smak innan tillagning. Börja med att finhacka de färska örter och mixa sedan tillsammans med salt. Här hittar du recepten.

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vi vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus